משכנתא למסורבים
ישנם מספר גורמים שיכולים להוביל לכך שהבנק יסרב לבקשת משכנתא, מסביר מומחה לייעוץ משכנתאות. אחת הסיבות הנפוצות היא הכנסה חודשית שאינה מספיקה כדי לעמוד בהחזרי המשכנתא, על פי מדדי הבנק. הבנק בודק את רמת ההכנסה ביחס להחזר החודשי הצפוי, ואם ההכנסה אינה מספקת, הוא עלול לסרב להעמיד את ההלוואה. סיבה נוספת היא היסטוריית אשראי בעייתית, הכוללת תשלומים מאוחרים, החזרים קודמים של הלוואות, או אפילו רישום ברשימות חוב של לשכת האשראי. בנוסף, במקרים של חוסר יציבות תעסוקתית, כאשר הלווה אינו מועסק במקום עבודה קבוע או עוסק במקצועות לא יציבים, הסיכוי לקבל משכנתא קטן יותר. כל הגורמים הללו מגבירים את תפיסת הסיכון מצד הבנק, ומובילים לעיתים קרובות לסירוב.
משכנתא למסורבים - חוויה לא נעימה
קבלת הלוואת משכנתא עבור נכס שאנחנו רוצים לקנות הוא כבר חוויה לא פשוטה בפני עצמה, אבל מה קורה כשאנחנו מגיעים לבנק עם כל המסמכים שהפקנו, אחרי כל הבדיקות שעשינו ומגלים שהבנק פשוט מסרב לתת לנו משכנתא מבלי יכולת לערער על ההחלטה? דחייה של הבנק יכולה להיות חוויה לא נעימה בכלל
פתרונות חלופיים למסורבי משכנתא
אנחנו מספקים פתרונות חלופיים כמו הלוואות גישור ומוצרים נוספים, מגופי מימון חוץ בנקאיים כגון חברות ביטוח. צוות המומחים שלנו יודע להדריך וללוות אתכם בתהליך הגשת הבקשה וביצועה. כמו כן אנחנו מציעים גם שירותי איחוד הלוואות מקיפים שגם הם מיועדים למסורבי בנקים, כדי לעזור להפחית את התשלומים החודשיים שלכם ולהקל עליכם.
ידוע שכאשר אנחנו מסורבים בבנקים אז לא רק שלא רוצים לתת לנו כסף, מי שכן מוכן – יעשה זאת בריביות מאוד גבוהה. חשוב לדעת מה הן הריביות בשוק המשכנתאות למסורבים ולהבין שבמקרים כאלה מה שהכי חשוב יותר מכל דבר אחר – הוא להוציא את ההלוואה הזולה ביותר, שכן כל שינוי קטן בריבית עלול להוביל להפסדים של עשרות אם לא מאות אלפי שקלים, משום שאחרי הכל מדובר בהלוואות בסכומים גדולים.
אז אם אתם מחפשים לגייס כספים למטרה כזו או אחרת או לאחד הלוואות, הגעתם למקום הנכון. הצוות שלנו מורכב מסוללת מומחים עם המון שנות נסיון בתחומים שונים בענף הפיננסים, ויוכלו לספק לכם הדרכה וייעוץ מקצועיים. למה אתם מחכים? שיחת הייעוץ היא בחינם!עתיד פיננסי טוב יותר.
משכנתא למסורבים: מה הסיבות ומה הפתרונות?
קבלת משכנתא מהבנק היא תהליך חשוב ומרכזי ברכישת נכס נדל"ן. אך לפעמים ישראלים נתקלים בסירוב לבקשתם, למרות שצפוי להם לקבל את המשכנתא. זאת עשויה להיות בגלל נתוני אשראי שגויים, אי התאמה לדרישות הבנק, או אפילו סיבות שלא קשורות למגיש הבקשה.
במקרים רבים, הסיבות לסירוב ניתנות לפתרון. על מנת לפתור את הבעיה, על המבקש להבין את הסיבות לסירוב ולנתח את צרכיו הפיננסיים והנכסיים. עם זאת, אם אין אפשרות לפתור את הבעיה ולקבל את המשכנתא, קיימת אפשרות לפנות ל"משכנתא למסורבים".
משכנתא למסורבים היא משכנתא נוספת שניתן לבקש מהבנק לאחר קבלת הסירוב למשכנתא. תהליך זה מתבצע באמצעות תיקון הבקשה או נתוני האשראי של המבקש. כך ניתן לקבל אישור מחודש למשכנתא ולסיים את התהליך.
סיבות לסירוב מבנק בבקשת משכנתא
בעת הגשת בקשה למשכנתא, חשוב להבין את הסיבות לכך שהבנק עשוי לסרב לבקשתך. הבנק צריך להיות בטוח שהלקוח יכול לעמוד בהתחייבותו. אחת הסיבות לסירוב היא דירוג אשראי נמוך. במקרה כזה, ייתכן שניתן יהיה לתקן את בקשת המשכנתא כך שתעמוד בקריטריונים של הבנק או לחפש בנק אחר שיעניק משכנתא בשיעור גבוה יותר.
עוד סיבה לסירוב עשויה להיות עבר בעייתי שלא מאפשר לקיחת משכנתא. כאשר בנק מקבל פנייה, הוא בודק את נתוני האשראי של הפונה כדי להבין את יכולתו להחזיר את המשכנתא לאורך זמן. פרמטרים כמו ותק בעבודה, גיל, הכנסה, בדיקות חוזרות, הגבלות על חשבון הבנק, אי עמידה בהלוואות קודמות, אי עמידה בהוראות קבע, פשיטת רגל, הוצאה לפועל, עיקולים וחשיפה גבוהה לאשראי עלולים להוביל ל סֵרוּב.
בישראל, הבנקים עלולים להפוך חשבון ל'מוגבל' לאחר החזרת 10 צ'קים עם כספים לא מספיקים, מה שמקשה על קבלת משכנתא. בנוסף, בנקים נמנעים מעבודה עם לקוחות עם עיקולים פתוחים או כמויות משמעותיות של חובות.
שיעור ההחזר הוא גם גורם חשוב. הבנקים בישראל אינם יכולים לאשר משכנתא בשיעור החזר מהכנסה העולה על 50%, ורוב הבנקים אינם מאפשרים החזר גבוה מ-40% או אפילו שליש מ ההכנסה. כמו כן, חשוב לציין כי הבנקים אינם יכולים לשקול הכנסה לא יציבה או לא מדווחת כבסיס להחזר חודשי.
לבסוף, בעיות ברישום הדירה או 'ביטחון לא מאושר' עלולות להביא לסירוב. זה כולל רישום שגוי ברשות מקרקעי ישראל ולשכת רישום המקרקעין, חריגות בנייה, חלוקת דירות, שיעבוד/ עיקול, בנייה ללא היתר, שמאות מקרקעין נמוכה, שימוש חריג בנכס ועוד.
איך ניתן להתמודד עם סירוב משכנתא?
למרות שהסירוב לקבלת משכנתא מהווה מכשול והצורך במשכנתא למסורבים, ישנן מספר דרכים להתמודד עם מצב זה. ראשית, חשוב לנסות להבין את הסיבות לסירוב. כדאי לפנות לבנק ולקבל הסבר מפורט כדי לדעת מה ניתן לשפר. אם הסיבה היא הכנסה נמוכה, ניתן לשקול צמצום ההלוואה המבוקשת או מציאת מקורות הכנסה נוספים, כמו עבודה נוספת או ערבויות משפחתיות. במקרה של בעיות בהיסטוריית אשראי, חשוב לשפר את ההתנהלות הפיננסית, לדאוג להחזרים מסודרים, ולחכות לשיפור הציון האשראי לפני הגשת בקשה נוספת. במקרים מסוימים ניתן לפנות גם לגופים פיננסיים חוץ-בנקאיים שמעניקים משכנתאות בתנאים גמישים יותר. כל אחד מהצעדים הללו עשוי לשפר את הסיכויים לקבלת משכנתא בעתיד הקרוב.
מספר צעדים שמומלץ לבצע לאחר שקיבלנו סירוב
אם אתם מקבלים הודעה על דחיית משכנתא, חשוב לנקוט בצעדים הנכונים כדי למנוע סיבוכים נוספים. הצעד הראשון המומלץ הוא להימנע מפנייה מיידית לבנקים אחרים. הסיבה היא שבנקים אחרים מסתמכים על אותם נתונים שנאספו על המבקש ועל הרכוש, מה שעלול להוביל לסירוב נוסף.
חשוב להבין שכאשר בקשה נדחתה, הבנק רושם אותה במערכת שלו, מה שעשוי למנוע מהמבקש להגיש בקשה נוספת לתקופה מסוימת. אם תקבלו סירובים מרובים, סביר מאוד שלא תוכלו לבקש משכנתא לאורך זמן.
במקום לפנות לבנקים אחרים, מומלץ להקדיש זמן לבדיקת מצבכם הפיננסי ולטפל בכל בעיה שעשויה לגרום לסירוב. לדוגמה, אתם יכולים לשפר את ציון האשראי שלך, להגדיל את ההכנסה שלך, או לחפש נכס זול יותר. לאחר שתטפל בבעיות אלו, תוכל לשקול לפנות שוב לבנק.
כמו כן, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי אצל מתווך משכנתאות או יועץ פיננסי שיכול להדריך אותך בתהליך ולעזור לך למצוא את הפתרון הטוב ביותר למצבך. זכרו כי משכנתא שנפסלה אינה סוף הדרך, ובגישה הנכונה עדיין תוכלו להגשים את החלום שלכם לבעלות על דירה.
אז מה אומר בעצם דו"ח נתוני אשראי ואיך נבחן אותו
הבנקים דורשים מידע פיננסי נרחב על מבקשי משכנתא כדי לקבל החלטות מושכלות. בעבר, חברת BDI סיפקה את המידע הזה, אך מאז 2019, הבנקים משתמשים ב"דוח נתוני אשראי" ממסד נתונים ממשלתי. דוח זה מאפשר גישה ישירה לנתונים הפיננסיים של הפונה לרבות חובות, עיקולים וחובות פתוחים, המשפיעים באופן משמעותי על החלטת הבנק.
עם זאת, לפעמים דוח נתוני האשראי מכיל מידע לא מדויק, כגון חובות ששולמו במלואם אך נותרו פתוחים. זה יכול להשפיע לרעה על סיכויי האישור של המבקש. ישנן חברות שמתמחות במחיקת נתונים לא רלוונטיים מהדוח, מה שיכול לשפר את סיכויי האישור.
אם הפונה מקבל סירוב, עליו לבקש את דוח נתוני האשראי באופן עצמאי מבנק ישראל. חשוב לשים לב למספר הבעיות, לתדירות הבעיות ולמתי התרחשה הבעיה האחרונה. תיק אכיפה בודד פחות בעייתי מסדרת תיקים, ופונה שבעיותיו הסתיימו לפני כמעט שלוש שנים שונה ממי שעדיין נתקל בבעיות בחודשים שלפני הגשת הבקשה.
כמו כן, חשוב לציין אם חשבונו של הפונה היה מוגבל למספר חודשים. על ידי בחינה מדוקדקת של דוח נתוני האשראי, יכולים הפונים לזהות נתונים ניתנים לתיקון או לא רלוונטיים, שיכולים לשפר את סיכוייהם לקבל אישור למשכנתא.
יש כמה פתרונות שבעזרתן תוכלו לקבל אישור למשכנתא לאחר הסירוב
אם קיבלת סירוב למשכנתא, ישנם מספר פתרונות אפשריים, בהתאם לסיבת הסירוב. אפשרות אחת היא לנסח מחדש את הבקשה לפי תנאי הבנק או להוסיף ערבים. פתרון נוסף הוא לשקול משכנתא חוץ בנקאית מגופים המורשים לתת משכנתאות על ידי הרגולטורים.
עם זאת, לפעמים קשה להבין את הסיבה המדויקת לסירוב, ופקידי הבנק עשויים שלא להיות מועילים. במקרה זה, חיוני להכיר את זכויותיכם ולפנות לייעוץ אצל יועץ מומחה למשכנתאות שנפסלו. הם יכולים לנתח את הסירוב, לגבש תוכנית פעולה ולהפעיל את הקשרים הנכונים כדי לקבל אישור.
חוק רישוי צו אשראי מורחב מאפשר לקרנות מקרקעין לתת משכנתאות בפיקוח משרד האוצר. קרנות אלו יכולות להציע משכנתא מדרגה שנייה או הלוואה כנגד הערת אזהרה, מה שיכול לפתור את בעיית סירוב המשכנתא במקרים מסוימים.
במידה והסירוב נובע מביטחונות לא מאו שרים, הפתרון הוא לבקש מהבנק הפניה לשמאי ולבצע הערכות מקדימות לפני חתימת החוזה. לאחר קבלת השמאות ניתן להעבירו למחלקת הבטחונות בבנק לאישור מקדים.
טיפול עצמאי בסירוב משכנתא עלול להוביל לסירוב נוסף ולעיכוב ברכישת הנכס. לכן, חשוב לפנות לייעוץ מקצועי ולבחון את כל הפתרונות האפשריים לקבלת אישור למשכנתא.
ייעוץ מהמומחים שלנו ב My House
כאשר מדובר בקבלת משכנתא, מועמדים שקיבלו סירוב מתמודדים עם אתגרים. פנייה עצמאית לבנק עלולה לגרום להחמצת צ'קים חשובים ולעשות טעויות נוספות המובילות לסירוב נוסף.
כדי להימנע מבעיות אלו, חיוני לפנות לייעוץ מיועצים מומחים בתחום המשכנתאות למשכנתא למסורבים. יועצים אלו מתמחים בתכנון וביצוע פעולות נחוצות מול רשויות, בנקים ורגולטורים. הם אוספים את כל המסמכים הנדרשים לאישור ומנהלים את המערכת כדי להבטיח תהליך חלק.
בנוסף לייעוץ משכנתאות, יועצים מומחים בקיאים בבנקים השונים ובפרמטרים הספציפיים שלהם. הם יודעים לבנות את בקשת המשכנתא בצורה מותאמת כדי לעמוד בדרישות של כל בנק.
אנחנו ב MyHouse – המרכז הישראלי לייעוץ משכנתאות ופיננסים, מציעים ייעוץ והכוונה מקצועיים כדי לסייע לפונים לקבל אישור למשכנתא. צוות היועצים המנוסים שלנו יודע לנווט בתהליך המשכנתא המורכב ויכול לעזור לפונים להימנע ממלכודות נפוצות.
יתרונות השימוש ביועץ משכנתאות במסלול המסורבים
יתרון משמעותי של שימוש ביועץ משכנתאות עבור מסורבים הוא ההבנה המעמיקה של השוק והכרת אפשרויות המימון השונות הזמינות ללקוחות במצב כזה. יועץ משכנתא מנוסה יכול להציע מסלולים שלא היו ידועים ללווה, ולעזור לו להשיג תנאים טובים יותר מאלה שהוצעו לו קודם לכן. הוא גם יודע כיצד לנהל משא ומתן מול הבנקים ולהשיג את ההצעות המתאימות ביותר ליכולת הכלכלית של הלקוח. יועץ המשכנתאות מקצר את התהליך, מפחית את הלחץ הכרוך בהתמודדות עם סירובים, ומוביל את הלווה בצורה מקצועית לאורך כל התהליך. בעזרת ליווי מקצועי והכוונה נכונה, גם מי שקיבל סירוב לבקשת משכנתא יכול למצוא את עצמו עם פתרון מימון מתאים, המאפשר לו להגשים את החלום לרכוש נכס.
אז מה התהליך למסורבי משכנתא
לתשלומי משכנתא יש בדרך כלל שיעורי ריבית נמוכים יותר מאשר צורות מימון אחרות, כגון כרטיסי אשראי
תשלומי ריבית על משכנתא עשויים להיות ניתנים לניכוי מס במקרים מסוימים.
עם ביצוע תשלומי המשכנתא, הכסף מוחל הן על הקרן והן על הריבית שנצברה. זה עוזר לבנות הון עצמי בבית
להלוואות בריבית קבועה יש יתרון בביטול הסיכון לעלייה בעלויות הריבית, שכן הריבית נשארת עקבית
רוב המשכנתאות מאפשרות פירעון מוקדם של ההלוואה ללא עמלות נוספות
בדרך כלל אין עמלות נוספות עבור פירעון ההלוואה לפני המועד
אנשים פושטי רגל עשויים להיות מסוגלים לגשת למשכנתאות דרך מלווים פרטיים או מתווכים בהלוואות. עם זאת, ייתכן שהם יצטרכו לספק ערב ו/או לקבל פיקדון גבוה יותר מאלה עם היסטוריית אשראי טובה. חשוב לקבל ייעוץ מקצועי לפני לקיחת הלוואה במצב זה.
לווה שמקבל משכורת ויש בבעלותו חברה נקרא שכיר בעל שליטה. בעקבות כך שלשכיר בעל שליטה קל יותר לשלוט ולשחק בהכנסות שלו, ואפילו יכול למשוך את החברה להפסדים, ולכן הבנקים יהיו קפדנים מאוד כאשר יגיע אליהם לווה שהוא שכיר בעל שליטה. תתבקשו להציג מסמכים יותר מורכבים מאשר בדרך כלל.
חלק מהמסכים שיבקשו מכם הם:
· מאזן בוחן
· שלושה תלושים אחרונים
· דוח מבוקר
· טופס 106 שנה אחרונה
· טופס חוות דעת לכלכלן
· אישור רו"ח על הכנסות
· שומה אישית שנה אחרונה
כל בנק עלול לבקש מסמכים אחרים.
מה חשוב לדעת?
בעקבות יתר השליטה שיש ללווה שהוא שכיר בעל שליטה, הבנקים יקפידו לוודא שיש התאמה מלאה בין הסכומים בתלוש השכר לבין הסכומים שמופקדים לחשבון. כמו כן הבנקים יבקשו לדעת את שיעור הבעלות בחברה וישוו בין הכנסות החברה בשנים האחרונות.
בנוסף חשוב בלדעת שאפשר להכיר בדיבידנדים או ברווחי חברה בתור מקור הכנסה, במידה וללווה 100% בעלות בחברה.
שימו לב: לעתים שכירים בעלי שליטה ינסו להגדיל את ההכנסות שלהם חודשיים-שלושה לפני שניגשים לבקש משכנתא, אבל חשוב לדעת שהבנקים כמובן מכירים את זה וידאגו גם לבדוק הכנסות מצטברות.
ריבית קבועה לא צמודה, או ריבית קל"צ – היא המסלול הפשוט והברור ביותר. הריבית קבועה לאורך ההלוואה, וכך גם ההחזר החודשי. נהלי בנק ישראל מחייבים שלפחות שליש מההלוואה יהיה בריבית קבועה, כגון הריבית הקבועה הלא צמודה. זאת אומרת המינימום שאתם יכולים לקחת בריבית קבועה במשכנתא הוא שליש, ואפשר להגיע גם למקסימום של 100% ריבית קבועה. ככל שיורדים בתקופת ההלוואה הריבית יורדת – מה זאת אומרת?
לצורך הדוגמה: אם נקח משכנתא ל30 שנה הריבית תהיה 4%, אם נרד ל28 שנה נוכל לקבל 3.7%, ואם נגיע ל20 שנה נוכל להגיע גם ל3.2% וכו'
יתרונות:
· מסלול יציב
· אין הפתעות
· ההחזר החודשי לא משתנה
חסרונות:
· הריבית הכי גבוהה מבין כל המסלולים
· ההחזר החודשי הכי גבוה מבין כל המסלולים
· לעתים סילוק המסלול הזה יהיה כרוך בעמלת פרעון מוקדם
שיטת החישוב של ריבית הקל"צ מבוססת על הכפלת הנוסחה הבאה בגובה ההלוואה במסלול. R מייצג את הריבית החודשית, וn מייצג את מספר החודשים:
לחיצה על הקישור כאן תוביל אתכם לעמוד בו ניתן למצוא לטבלת האקסל שבנק ישראל מפרסם מדי חודש, ובה נוכל למצוא את הריבית הממוצעות במשכנתאות הלא צמודות. באמצעות מידע זה נוכל להשוות משכנתא שלקחנו בתקופה מסוימת, ולראות אם הריבית הממוצעת היום גבוה או נמוכה ממה שלקחנו, כמובן במידה והיא נמוכה יותר היום – נוכל לנסות ולבדוק את האפשרות למחזור המשכנתא שלנו.
עוסק פטור הוא עוסק הפטור מגביית מס ערך מוסף בגין עסקאותיו, ואינו רשאי לקזז מע"מ בגין תשומותיו. להבדיל מעוסק מורשה לעוסק פטור לרוב אין רואה חשבון שימלא לו את הדו"ח הנדרש לבנק, לכן במקרים מסוימים ניתן להתעלם מהכנסה זו אם הכנסות בן הזוג השני מספיק גבוהות. במקרה שכן נצטרך להתחשב בהכנסה זו העוסק הפטור יצטרך למצוא רואה חשבון שימלא עבורו את הדו"ח, ולרוב אלו דורשים תשלום עבור ביצוע הפעולה.
לא ניתן להכיר בהכנסה שאינה מדווחת.
במידה ואנחנו עוסק פטור, אלה הם המסמכים אותם הבנק עלול לבקש עבור בקשת המשכנתא שלנו:
- אישור או דו"ח רואה חשבון בנוסח של הבנק
- דוח שומה שנה אחרונה
- דוח שומה שנה לפניה
- תדפיס חשבון עו"ש עסקי
מסלול מטבע חוץ או מט"ח הוא מסלול בו הריבית מבוססת על שער הריבית הבנקאית במטבע הרלוונטי, בעוד שהכסף ניתן בשקלים. הצמדת הקרן היא על בסיס המטבע הרלוונטי ומתעדכנת לפי שער החליפין. שימו לב טוב לדבר הזה – אם לקחתם 200,000 שקל במסלול שצמוד לדולר, והדולר עלה בעשרה אחוזים, אז כל הקרן עלתה בעשרה אחוזים. מאוד תנודתי ומאוד מסוכן.
העוגן של המט"ח הוא נתון חיצוני לבנק אשר משתנה מדי חודש, לכל ריבית משתנה יש מועד שינוי ריבית ורק במועד זה הבנק בודק את העוגן האקטואלי לצורך חישוב הריבית.
המרווח – תוספת או הפחתה מהעוגן אשר נקבעת בעת החתימה על הסכם ההלוואה, ומלווה את המסלול לאורך כל חיי ההלוואה עד לסילוק הסכום במסלול זה. חשוב לציין כאן שלמרות שהעוגנים של ריבית הליבור מתעדכנים מדי יום, הרי שרק במועד השינוי הריבית בהלוואה מתעדכנת. חשוב מאוד להכיר את זה כשמתעסקים עם הלוואות של מט"ח.
יתרונות:
מדובר במסלול עם החזר חודשי ראשוני נמוך באופן יחסי, מסלול מאוד רווחי לבנק. מסלול זה מאפשר לגדר סיכונים ופרט למי שהכנסתו במטבע זר. רלוונטי אפילו למי שהכנסתו אינה בדולר, אירו אלא מטבע זר אחר שכן פיחות של השקל רלוונטי כנגד כל המטבעות.
חסרונות:
החזר חודשי במסלול זה משתנה עם שינויים בריבית ובשער המטבע, ולכן צפוי להיות מאוד לא יציב לאורך השנים. החל משנת 2016 שיעור הריביות המשתנות לתקופה של פחות מ5 שנים מוגבל לכל היותר לשליש, לפיכך שילוב של חלק זה בא על חשבון ריבית הפריים, זאת אומרת אם לקחתם 900,000 שקלים במשכנתא, ויכולים לקחת 300,000 שקלים בפריים – אם אתם רוצים לשלב מט"ח אתם צריכים לוותר על חלק מה300,000 האלה לטובת המט"ח, אז תוודאו טוב שאתם אכן רוצים להכניס מט"ח על חשבון פריים. המט"ח באופן כללי הוא תנודתי מאוד ואף אחד לא מכיר את ההתנהגות שלו, הוא יכול לעלות בחדות, לרדת בחדות וזה הימור.
במשכנתא יש חוק – ככל שנחזיר יותר כסף בכל חודש, ככה גם נחזיר פחות בסך הכל. אבל שימו לב, כשאנחנו אומרים פחות, אנחנו מתכוונים לעשרות ולפעמים גם מאות אלפי שקלים.
רוב הלווים בישראל רוצים להחזיר כמה שפחות, וזו טעות חמורה, למשל זוג שיכול להחזיר 6,000 ש"ח ומחליט להחזיר 5,500 ש"ח, עושה לעצמו נזק.
נתחיל מזה שאתם תחזירו הרבה, אבל הרבה יותר כסף בריביות והצמדה, לאורך הרבה יותר שנים.
בוא נבין רגע מה זו הנטייה השולית לצרוך – או בשפה המקצועית נש"צ. הנטייה השולית לצרוך היא אחוז שאנחנו צורכים מכל שקל נוסף המתווסף להכנסה הפנויה שלנו. זאת אומרת שאם ההכנסה הפנויה שלנו גדלה בשקל אחד, ואנחנו מגדילים את התצרוכת ב90 אגורות, אז הנטייה השולית שלנו לצרוך היא 90%, או 0.9. הכוונה היא במילים אחרות שאנחנו עושים לעצמנו נזק משמעותי אם אנחנו מחזירים פחות כסף במשכנתא ולא מבצעים חסכון ושימוש חכם ביתר הכסף. ולכן אנחנו חייבים להתעקש על החזר חודשי גבוה ככל האפשר, מבלי לפגוע במשק הבית.
כמו שהבנו, תקופות החזר קצרות יותר יכולות לחסוך לנו כסף, אך ידרשו תשלומים חודשיים גבוהים יותר.
סיבה נוספת לקחת משכנתא לפרק זמן קצר יותר היא חסכון בהוצאות הריבית לאורך השנים. לדוגמה, נניח שאנחנו שוקלים משכנתא ל-30 שנה עם ריבית של 3% בסכום של 1,000,000 ש"ח. אם נקח את המשכנתא הזו ונשלם את התשלומים החודשיים כמתוכנן, נשלם כ-517,000 ש"ח בריביות לאורך חיי ההלוואה.
לעומת זאת, נניח שהחלטנו לקחת משכנתא ל-15 שנה באותה ריבית וגובה הלוואה. במקרה זה, התשלומים החודשיים שלנו יהיו גבוהים יותר, אך בסך הכל נשלם ריבית של כ-331,000 ש"ח בלבד לאורך חיי ההלוואה. המשמעות היא שנחסוך כ-186,000 ש"ח בהוצאות ריבית על ידי בחירת משכנתא ל-15 שנה במקום משכנתא ל-30 שנה.
כמובן שההחלטה על נטילת משכנתא לטווח קצר צריכה להתבסס על מצבנו הכלכלי האישי והמטרות שלנו. חשוב לשקול היטב את כל הגורמים המעורבים, לרבות ההכנסות, ההוצאות והחובות האחרים, כדי לקבוע האם משכנתא לטווח קצר יותר מתאימה לנו. תוכלו תמיד להתייעץ עם צוות היועצים שלנו כדי שנוכל לעזור לכם להבין מה ההחלטה הכי טובה עבורכם.
חשוב לוודא שאנחנו נוכל לעמוד בתשלומי המשכנתא, כמו גם כל העלויות האחרות הקשורות בבעלות של נכס, כגון תשלומי ארנונה ואחזקה. אי עמידה בתשלומי משכנתא לאורך זמן עלולה להוביל להשלכות חמורות, ביניהן פגיעה קשה בדירוג האשראי שלנו – מה שיקשה עלינו ללוות כסף בעתיד. תשלום משכנתא אחד שפספסנו מכל סיבה שאינה טכנית, יכול להישאר בדוח האשראי שלנו במשך מספר שנים, ובמקרים חמורים של אי עמידה בתשלום נוכל להיתקל אפילו בהשתלטות של הגוף או הבנק המלווה על הנכס, ומכירתו לצורך כיסוי ההפסדים.
במידה והגענו למצב בו מכל סיבה שהיא, בין אם ההוצאות שלנו עלו פתאום או שההכנסות נפגעו, ואנו מתקשים לעמוד בתשלומי המשכנתא השוטפים שלנו, חשוב לדעת כיצד ניתן לתמרן מול הבנק עד שאנחנו מצליחים לייצב את התשלום. ההתייחסות של הבנקים לאי ביצוע של תשלומים במשכנתא היא משתנה מבנק לבנק, אבל באופן כללי חשוב לנו לדעת כי ברגע שפנינו לבנק שלנו ועדכנו אותו שאנחנו נתקלים בקשיים בביצוע התשלום – רוב הבנקים יוכלו לבוא ולהציע לכם פתרונות זמניים. מחזור, או בעצם פריסה ארוכה יותר של החוב, הקפאה או דחייה של מספר חודשים, הן אופציות שהבנק יכול להציע לכם עד שתתייצבו. כמו כן אפשרות נוספת תמיד היא לפנות לבנק מתחרה ולבקש הצעה למחזור המשכנתא הקיימת שלנו, לתנאים יותר נוחים שיאפשרו לנו לנשום.
תמיד תחפשו פתרונות חלופיים, משום שפגיעה בדירוג האשראי מובילה לא רק להרמת גבה מצד הבנקים וגופי המימון השונים כאשר אנחנו נבקש מהם הלוואות בעתיד, מה שיוביל לסירוב או קשיים באישור ההלוואה, אלא שגם מי שכן יסכים לתת לנו הלוואה עם נתונים שליליים יתן לנו אותה בריבית גבוהה מאוד.
סירוב משכנתא מהבנק הוא לא נעים, אבל הוא לא סוף העולם. הבנק הוא בסופו של דבר מוסד
ייעוץ משכנתא הוא חלק מכריע בתהליך רכישת הדירה. מאמר זה נועד לשפוך אור על חשיבות הפנייה לייעוץ
בחירת יועץ משכנתאות יכולה להיות משימה לא פשוטה, במיוחד כאשר המטרה היא להבטיח הנחה מקסימלית בביטוח המשכנתא.
מאמר זה מציע לקוראים תובנות לגבי הזמן המתאים לפנות ליועץ משכנתאות. מטרתו היא לספק בהירות לגבי תפקידם
ייעוץ משכנתא, משכנתא חדשה, גרירת משכנתא, משכנתא למסורבים, משכנתא הפוכה, מחשבון משכנתא פשוט הלוואה למסורבים, מחזור משכנתא
מאמר זה בוחן את ההשפעה המשמעותית של שיעורי הריבית על החלטות מחזור המשכנתא של הצרכנים. הוא שואב